Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


TÚRÓS

 

Hozzávalók: 5 csomag túró,2 pohár tejföl,10 evőkanál búzadara,10 tojás,30 dkg cukor, 2 csomag vaníliás cukor,1 csomag mazsola.

 

A hozzávalókat összedolgozzuk, zsírozott, lisztezett tepsibe, közepes lángon kb. 1 óráig  sütjük.

 

 

TÚRÓS ALAGUT

 

Hozzávalók: 15 dkg liszt,1 tojássárgája,7 dkg porcukor,7 dkg puha margarin,1 evőkanál tejföl, késhegynyi szódabikarbóna.

 

A hozzávalókat összegyúrjuk és a tészta 2/3 részét hosszú téglalappá nyújtjuk, és kibélelünk vele egy őzgerincformát.

 

Töltelék: áttörünk 50 dkg túrót és eldolgozzuk 30 dkg főtt át tört burgonyával,10 dkg porcukorral,1 csomag vaníliás cukorral, 2 tojássárgájával,10 dkg darált dióval valamint 2 dkg olvasztott margarinnal, végül hozzáadjuk a 3 tojásfehérjéből vert kemény habot. A krémet egyenletesen a tésztára simítjuk, és befedjük a maradék tésztából nyújtott lappal. A tészta teteje az oldalával is találkozzon, gondosan összenyomkodjuk. Forró sütőben pár percig erős lángon, majd takarékon sütjük. Tűpróbáig sütjük, majd a sütőből kivéve deszkára borítva hűtjük ki. Mivel csak másnap jó, akkor szeletelhető.

 

 

TÚRÓS KOCKA

 

 Hozzávalók: 3 csomag túró,3 dl tejföl,15 dkg margarin,20 dkg porcukor,2 csomag vaníliás cukor,6 tojás,6 kanál búzadara, ízlés szerint mazsola.

 

A hozzávalókat összedolgozzuk és kikent, lisztezett tepsibe lassú tűznél sütjük. Kicsit állni hagyjuk, utána szeletelhető.

 

 

TÚRÓS KRÉMES

 

 Hozzávalók: 25 dkg liszt, 1/2 csomag sütőpor, 5 dkg margarin, 1 kávéskanál szalagáré,10 dkg porcukor, 2 tojás.

 

A hozzávalókat összegyúrjuk, és 2 lapot sütünk belőle.

 

Krém: 25 dkg margarint, 20 dkg porcukorral , 1 csomag vaníliás cukorral habosra keverünk  2 csomag túrót összetörünk és a margarinos krémmel összedolgozzuk. Vaníliás porcukorral megszórjuk.

 

 

TÚRÓS LEPÉNY

 

Hozzávalók: 30 dkg liszt,10 dkg margarin,5 dkg zsir,2 tojás,1 dl tejföl,1,5 dkg élesztő,  csipet só,1 evőkanál cukor.

 

A lisztben elmorzsáljuk a margarint, a zsírt, hozzáadjuk a tojást, a tejfölben elkevert élesztőt, sót, és a cukrot. Ujjnyi vastagra kinyújtjuk és tepsibe nyomkodjuk, szélét kicsit  felhajtjuk.

 

Töltelék: 50 dkg túróból,6 dkg margarinból,2 tojássárgájából, cukorból és a tojások habbá vert fehérjéből keveréket készítünk. A tölteléket a tészta tetejére simítjuk, tejföllel megkenjük, forró sütőben sütjük.

 

 

TÚRÓS - MÁKOS BÉLES

 

Hozzávalók: 25 dkg liszt, 1 tojás, 12 dkg margarin, 1 dl tejföl, 1 evőkanál porcukor, 1  teáskanál sütőpor, 1 mokkáskanál só.

 

A sütőporral összekevert lisztet, a felütött tojást, a tejfölt, a sót, a cukrot és a margarint gyorsan összegyúrjuk. Cipóval alakítjuk és liszttel meghintve, egyharmad - kétharmad arányban kettévágjuk.

 

Tölteték: 50 dkg áttört túrót, 2 tojással, 1 dl tejföllel, 15 dkg darált mákkal, 25 dkg porcukorral, 2 csomag vaníliás cukorral, 1 mokkáskanál sóval összekeverünk és hozzáadunk 10 dkg megmosott mazsolát. A nagyobbik tésztadarabot kinyújtjuk és kibélelünk vele egy tepsit. A tésztára felkenjük a tölteléket és rányomkodjuk a kinyújtott másik tésztadarabot.   A tetejét tejjel megkenjük és villával megszurkáljuk. Előmelegített forró sütőben közepes lángon 10 percig ezt követően takaréklángon megsütjük. Tetejét porcukorral meghintjük.

 

 

 

 


LUSTA ASSZONY SÜTEMÉNYE

 

Hozzávalók: 10 púpozott evőkanál liszt, 10 csapott evőkanál cukor, 3 egész tojás, 10 dkg margarin, 1 teáskanál szódapor, 1 teáskanál őrölt fahéj, 2-3 evőkanál bármilyen lekvár csak ne legyen híg, 10 evőkanál tej, 5 dkg mazsola, 1 marék durvára vágott dió fele a tésztába, a másik felével a végén megszórni.

 

A hozzávalókat keverőtálba helyezzük, alaposan kikeverjük, kivajazott tepsibe öntjük, (lisztezni nem kell) és forró sütőben megsütjük. Ezt követően felszeleteljük és felfaljuk.

 

 

MÁGNÁS PITE

 

Hozzávalók: 30 dkg liszt, 15 dkg margarin, 1 tojás, 8 dkg porcukor, 1 evőkanál tejföl, 1/2 csomag sütőpor, 1 citrom reszelt héja, csipet só.

 

A sütőporral, kevés sóval elegyített lisztben elmorzsáljuk a margarint, hozzáadjuk a tojást, 

a cukrot, a tejfölt és a reszelt citrom héját.  A tészta háromnegyed részét közepes nagyságú sütőlap méretre nyújtjuk, megkenjük 8-10 evőkanál dzsemmel. 4 tojássárgáját elkeverünk 20 dkg porcukorral, majd a 4 tojás kemény habját hozzáadjuk, végül beleteszünk 12 dkg darált diót. A habos krémet a tésztára simítjuk. A félretett tésztából rácsot készítünk a tetejére. Közepes tűznél sütjük.

 

 

NÁPOLYIS

 

Hozzávalók: 4 tojás, 20 dkg porcukor, 1 kávéskanál sütőpor, 2 evőkanál víz, 20 dkg darált

dió, 2 evőkanál zsemlemorzsa.

 

A tojások sárgáját a porcukorral a vízzel és a sütőporral habosra keverjük. 20 dkg darált diót, a 2 evőkanál zsemlemorzsát valamint a 4 tojás felvert habját belekeverjük. A tepsit kivajazzuk, ostyalappal kibéleljük és ráöntjük a fenti masszát. Közepesen meleg sütőben sütjük.

 

Krém: 20 dkg margarin, 10 dkg porcukor, 2 tojássárgája, tetszés szerinti fekete kávé (egy  adag) 1 csomag vaníliás cukor. A hozzávalókat jók kikeverjük és a kihűlt  tészta tetejére  kenjük. Darabos diót pörkölünk, és amikor kihűlt a tésztára szórjuk.

 

 

ÖSZIBARACK

 

 Hozzávalók: 2 dl tej, 30 dkg porcukor, 20 dkg margarin, 2 tojássárgája, 2 csomag vaníliás cukor, 3 evőkanál liszt, 1 csomag sütőpor, 80 dkg liszt.

 

 A margarint kikeverjük a porcukorral, a tejjel, a tojássárgájával, vaníliás cukorral, a liszttel és a sütőporral. Ezután 80 dkg liszttel összegyúrjuk, és kis golyókat formálunk belőle.   Megsütjük.  Kb. 106 gombóc lesz belőle. Sütés után kifúrjuk a mag helyét.

 

Töltelék: 15 dkg margarint 30 dkg porcukorral, 2 dkg kakaóval, 2 evőkanál lekvárral 1/2 dl rummal kikeverünk. A kifúrt tésztából morzsát készítünk, és ízlés szerint szitálunk belőle a töltelékbe. A megtöltött és összeállított tésztát különféle szörpös vagy aromás vízbe   mártjuk és finomított kristálycukorba forgatjuk. Örökzöld levélkét helyezünk a két összefordított pogácsa közé.

 

          

PÁVASZEM

 

Hozzávalók: 6 tojás, 12 dkg porcukor, 1 mokkáskanál szódabikarbóna, 2 kanál kakaó.

 

A tojások sárgáját a porcukorral, a szódaporral és a kakaóval kikeverjük és hozzáadjuk a tojások felvert habját.

 

Krém: 1 tojás 2 kanál liszt, 2 dl tej. Összefőzzük. 25 dkg margarint 12 dkg porcukorral habosra keverjük és a főzött kihűtött krémmel összeelegyítjük. Az így nyert krém egyik felével megkenjük a tésztát, a krém megmaradt részéhez hozzáadunk 2 kanál kakaót és ezt kenjük fel a tésztára. A tészta közepére felhelyezünk két darab banánt és a tésztát ráhajtjuk.

 

Csokoládémázzal bevonjuk. Isteni finom.

 

 

PIZZA TÉSZTA

 

Hozzávalók: 35 dkg liszt, 1,5 dkg élesztő, 2 evőkanál étolaj, 2 dl víz.

 

Két dl langyos tejben elkeverjük az élesztőt, hozzáadjuk a lisztet, sót, étolajat és összegyúrjuk, cipót formálunk belőle. 1 órán át letakarva pihentetjük.

 

 

PORHANYOS KIFLI

 

Hozzávalók: 50 dkg liszt, 20 dkg margarin, 1 dl tejföl, 1 mokkáskanál cukor, só, 2 dkg élesztő, kevés tej.

 

Az élesztőt kevés tejben megáztatjuk, a lisztet a zsiradékkal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a cukrot, sót. A megkelt élesztővel, tejjel, tejföllel összeállítjuk. Deszkán egy órát pihentetjük, majd  3 mm vékonyra kinyújtjuk, nagy fánkszaggatóval karikákat szaggatunk. 

     

Lekvárral, gesztenyével, vagy bármilyen töltetékkel megtöltjük, kifliket formálunk belőle.  Forró sütőben megsütjük és vaníliás cukorban forrón megforgatjuk.     

 

 

           

 

RIZSES CSOKOLÁDÉ

 

Hozzávalók: 1,5 dl viz,50 dkg cukor,1 csomag margarin

 

A vizet a cukorral sziruppá főzzük, majd belekeverjük a margarint. Szárazon összekeverünk 3 csomag (36 dkg) turista tejport,5 dkg kakaót és 3 csomag 12 dkg-os puffasztott rizst, majd gyorsan összekeverjük a sziruppal. Melegen kivajazott tepsibe öntjük, ha kihűlt szeletelhetjük.

 

       

RÓZSI SZELET

 

Hozzávalók: 42 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, 20 dkg margarin, 15 dkg porcukor, 1 egész tojás, 2 dl tejföl, 1 citrom reszelt héja és leve, 2 evőkanál kakaó, baracklekvár.

 

A lisztet a sütőporral, a margarinnal, porcukorral, a tojással, tejföllel, a citrom reszelt héjával és levével összegyúrjuk, és három részre osztjuk. Az egyik részbe belekeverjük a kakaót. A három cipót külön – külön folpackba csomagoljuk, és egy órára jégbe hűtjük. Ezt követően az egyik sárga cipót akkora lappá nyújtjuk, hogy egy tepsit kibélelhessünk vele,  és baracklekvárral megkenjük. Majd a barna tésztát nyújtjuk ki, és a sárga lekvárral megkent tésztára fektetjük, ezt is megkenjük lekvárral. Erre kerül a harmadik sárga tésztalap.         

 

Forró sütőben 25-30 perc alatt világos pirosra sütjük. Nem baj ha a tésztalapok elszakadnak, mert a végén nem látszik. Három tojássárgáját 15 dkg porcukorral fehéredésig keverünk, és a sütőből kivett, meleg tésztára kenjük. Ha kihűlt, és a tetején a máz is megkeményedett, ujjnyi hosszúkás szeletekre vágjuk. Jól csomagolható és sokáig friss marad.

 

TIRAMISU KOSÁRKÁK

 

Hozzávalók: 10 dkg porcukor, 20 dkg margarin, 30 dkg liszt.

 

A lisztet a margarinnal, porcukorral, reszelt citromhéjjal összegyúrjuk. Hűtőben 1órát pihentetjük. A tésztát 3-4 mm vastagra kinyújtjuk, szaggatóval kiszúrjuk és kibéleljük vele  a kosárka formákat és kisütjük.

 

Krém: 1 doboz DOLCELA tiramisu krémporból készítjük amit kis rummal ízesítünk. A krémet a kosárkákba töltjük. Tetejüket finoman megszórjuk kakaóporral.