Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


KOSÁRKA  (60 darab)

 

Hozzávalók: 50 dkg liszt, 5 tojássárgája, 25 dkg margarin, 1/2 csomag sütőpor, 10 dkg  porcukor, 2 kanál tejföl.

 

A hozzávalókat könnyen nyújtható tésztává gyúrjuk és kibéleljük vele a formákat.

 

Krém: 7 tojásfehérje, 30 dkg porcukor, 30 dkg darált dió, egy kis barackíz. A krémet a kibélelt formákba töltjük és megsütjük.

 

   

LEGÉNYHÓDITÓ

 

Hozzávalók: 25 dkg cukor, 15 dkg margarin,2 tojás,1 citrom reszelt héja, 1 csomag  sütőpor, 50 dkg liszt, kevés tej.

 

A margarint összedolgozzuk a liszttel, a sütőporral, hozzáadjuk a tojásokat, a citrom reszelt héját, a cukrot, és annyi tejet, hogy lágyan nyújtható tésztát kapjunk. Két részre osztjuk, kinyújtjuk. Az egyik lapot tepsibe tesszük, rá a tölteléket, a másik lappal befedjük, tojással megkenjük, villával megszurkáljuk.

 

Töltelék: 12 dkg dió, 12 dkg porcukor, 1/2 citrom reszelt héja, 2 tojás, 2 evőkanál morzsa, jól kikeverni. Lassú tűznél kisütni.

 

 

LÚDLÁB

 

Hozzávalók: 6 tojás, 6 kanál cukor, 5 kanál liszt, 1 kanál kakaó, 1/2 csomag sütőpor.

 

A tojások fehérjét kemény habbá verjük a cukorral, hozzáadjuk a tojások sárgáját, a lisztet, a kakaót, a sütőport.

 

Krém: 6 dl tejet, 3 kanál liszttel, 1 csomag csokoládé ízű pudingporral felfőzünk. 20 dkg margarint, 20 dkg porcukrot habosra keverünk 2 kanál kakaóval és a két krémet, ha kihűlt összeelegyítjük. A tetejét csokoládémázzal bevonjuk vagy csokoládé reszelékkel meghintjük.