KELTTÉSZTÁK
ARANYGALUSKA
Tejsodó: 4 tojássárgáját elkeverünk 4 kanál porcukorral, majd lassan állandó keverés mellett hozzáadunk
Borsodó: 4 tojássárgáját kikeverünk 4 kanál porcukorral.
DARÁZSFÉSZEK
Hozzávalók: 50 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, 5 tojássárgája, 15 dkg margarin, tej.
A lisztet elkeverjük a sütőporral és a tojások sárgájával. Langyos tejjel rétestésztának kidolgozzuk. Két cipót formálunk. A cipókat félujjnyi vastagra kinyújtjuk, és olvasztott margarinnal megkenjük, majd rátesszük a tölteléket.
Töltelék: 15 dkg porcukrot, 20 dkg darált diót, 2 csomag vaníliás cukrot, 1 citrom reszelt héját, egy késhegynyi fahéjat összedolgozunk. Mindkét töltetékkel megkent tésztát feltekerjük, és ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. Kikent tepsibe helyezzük és közepesen meleg sütőben félig megsütjük. Ezután
KELT TÉSZTA
Hozzávalók:
Az élesztőt kevés cukros kéz meleg tejben 15 perc alatt megfuttatjuk. A tésztát összeállítás után 30-40 percig pihentetjük.
KÓKUSSZAL KÉSZÜLT SÜTEMÉNYEK
BOUNTY SZELET
Hozzávalók: 30 dkg liszt, 15 dkg margarin, 10 dkg cukor, 1 csomag sütőpor, 1 evőkanál kakaó, 2 tojássárgája, kevés tej.
A hozzávalók felhasználásával kevés tejjel tésztát gyúrunk. Két egyenlő részre osztjuk. Az egyiket kinyújtás után, tepsibe rakjuk.
Töltelék: 8 tojásfehérjéből, 20 dkg porcukorral habot verünk, és belekeverünk 25 dkg kókuszreszeléket. A tölteléket a tésztára simítjuk. A másik adag tésztából készült lappal befedjük, megszurkáljuk, megsütjük.
Krém: 6 tojássárgáját 2 vaníliás pudinggal és
KÓKUSZOS KRÉMES
Hozzávalók: 7 tojásfehérje, 12 dkg kókusz reszelék, 25 dkg porcukor, 6 evőkanál liszt.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a kókusz reszeléket, a porcukrot és a lisztet pici sütőporral. Egy tepsi alját kibélelünk ostyalappal és a masszát rákenjük, megsütjük.
Krém: 7 tojássárgáját, 20 dkg porcukorral, 2 evőkanál kakaóval és 2 evőkanál feketekávéval gőz felett habosra verünk. Ha kihűlt hozzákeverünk 25 dkg habosra kavart margarint. Csokoládémázzal bevonjuk.
KÓKUSZOS MEGLEPETÉS
Hozzávalók: 2 dkg margarin, 20 dkg porcukor, 1 tojás,
A margarint, a porcukorral és a tojással habosra kavarjuk. Hozzáadunk 1,3 –
Szirup: 1 evőkanál kakaó, 1 evőkanál cukor,
Krém: 4 evőkanál lisztet,
KÓKUSZ SÜTEMÉNY
Hozzávalók: 9 tojásfehérje, 20 dkg kókusz reszelék, 30 dkg porcukor, 2 evőkanál liszt.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük a cukorral, hozzáadjuk a kókuszreszeléket és a lisztet. Megsütjük. 2 x 4 tojásból piskótát készítünk.
Krém: 9 tojássárgáját, 2-3 evőkanál kávéval, 3 evőkanál kakaóval és 15 dkg porcukorral sűrűre főzzük, kihűtjük. 25 dkg margarint, 20 dkg porcukorral habosra keverünk, hozzáadjuk a kihűlt krémet.
Összeállítás: piskóta - csokikrém - kókuszlap - csokikrém – piskóta.
Tetejét csokoládémázzal bevonjuk.
KÓKUSZ SZELET
Hozzávalók: 5 dkg margarin, 2 tojás, 10 dkg cukor, 1 evőkanál méz, 40 dkg liszt, 1 kávéskanál szódapor,
A hozzávalók felhasználásával tésztát gyúrunk és 3 lapot sütünk belőle.
Krém: 4 evőkanál lisztet, ½ tejjel felfőzünk. 10 dkg margarint, 20 dkg porcukorral, 10 dkg kókuszreszelékkel, 1 csomag vaníliás cukorral habosra keverünk és a kihűlt tejes krémmel összekeverjük
Máz: 10 dkg cukrot, 3 dkg kakaóval és 3 evőkanál tejjel felfőzünk és a tészta tetejére kenjük, és kókuszreszelékkel meghintjük.
Összeállítás: 1 lap – krém, 2 lap – baracklekvár, 3 lap – máz
KÓKUSZ SZELET II.
Hozzávalók: 50 dkg liszt, 1 kávéskanál szódabikarbóna, 20 dkg margarin, 2 evőkanál kakaó, 25 dkg porcukor, 1 csomag vaníliás cukor, 1 csapott mokkáskanál fahéj, 4 tojássárgája, kevés tejföl.
A hozzávalókat könnyen nyújtható tésztává gyúrjuk, két részre osztjuk. Az egyik felét kinyújtjuk, tepsibe tesszük, lekvárral megkenjük.
Töltelék: 15 dkg margarint, 7-8 evőkanál porcukorral,
Máz: 2 tojássárgáját 10 dkg porcukorral kikeverünk és a megsült forró tésztára kenjük.
Vagy: 1 tojásfehérjét 15 dkg porcukorral felverünk és a megsült tésztára kenjük.
Vagy: porcukorral megszórjuk.