Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


KÓKUSZROLÁD

 

Hozzávalók:

-         Sötétszínű részhez: 30 dkg darált keksz, 3 kanál rum vagy kevés rumaroma, 5 dkg lekvár, 2 dkg kakaó, 10 dkg porcukor

-         Világos színű részhez: 10 dkg margarin, 10 dkg kókuszreszelék, 30 dkg porcukor, kevés citromlé.

A sötét és a világos rész hozzávalóit külön-külön összedolgozzuk. Ezt követően a tésztát téglalap alakura nyújtjuk, a fehér krémet rákenjük és hosszában feltekerjük. Ebből a mennyiségből két tekercs lesz.

 

 

     RAFFAELLÓ SZELET

 

Hozzávalók a fehér tésztához: 5 tojásfehérje, 15 dkg cukor, 15 dkg kókuszreszelék, 2 evőkanál liszt, ½ csomag sütőpor, ½ citrom leve.

Hozzávalók a barna tésztához: 5 tojásfehérje, 15 dkg cukor, 15 dkg darált dió, 3 evőkanál kakaópor, 2 evőkanál liszt, ½ csomag sütőpor.

 

A fehér tésztához a tojásfehérjét kemény habbá verjük és hozzáadjuk a cukrot. A kókuszreszeléket a liszttel és a sütőporral összeforgatjuk, a citrom levét belefacsarjuk. Egy nagy sütőtepsit sütőpapírral kibélelünk, a masszát belesimítjuk. Előmelegített sütőben, közepes lángon kb. 15 perc alatt megsütjük.

 

A barna tésztához a tojásfehérjét kemény habbá verjük és hozzáadjuk a cukrot A diót, a kakaóval, a liszttel és a sütőporral összeforgatjuk, és óvatosan a habba vegyítjük. Ugy sütjük, mint a fehér tésztát.

 

Krém: 10 tojássárgáját 20 dkg kristálycukorral és 1 csomag vaníliás cukorral jól kikeverünk. Ezt követően hozzáadunk 1 csomag főzni való vanília ízű pudingport, majd 3 dl tejet. A krémet állandó keverés mellett sűrűre főzzük. Kihűtjük és beledolgozunk 25 dkg margarint.

 

A krém nagyobb részét a kókuszos tésztára kenjük. Erre helyezzük a barna tésztát, amit a maradék krémmel megkenünk. Tetejét kókusz vagy csokoládéreszelékkel megkenjük.

 

 

 

 

RAFFAELLÓ TORTA

 

8 tojássárgáját, 8 kanál cukorral, 4 kanál vízzel, 4 kanál olajjal habosra keverünk. A  tojások fehérjét ugyancsak 8 kanál cukorral habosra verjük. 10 kanál lisztben elkeverünk 1 csomag sütőport. A jól kikevert masszához keverjük a lisztet, majd a felvert tojáshabot. Kikent, lisztezett tortaformába vagy közepes teflon tepsibe helyezzük. Két helyen kell majd elvágni. Előmelegített sütőben lassú tűzön 50 percig sütjük. (tűpróba) Ha a teteje hamarabb sül alufóliával leborítjuk, hogy ne égjen meg.

 

Töltelék: ½ liter tejben 4 evőkanál lisztet felfőzünk. 30 dkg margarint, 25 dkg porcukrot, 1 vaníliás cukrot habosra keverünk. Ha a főzött krém kihűlt összekeverjük, és hozzáadunk 15 dkg zsíros tejport és 20 dkg kókuszreszeléket. Az egészet jó habosra keverjük és megtöltjük vele a tortát, és az oldalát is bevonjuk a krémmel. Csokoládéreszelékkel vagy kókuszreszelékkel díszítjük.

 

 

RAFFAELLÓ

 

1 csomag pudingot, 5 evőkanál cukrot, 3 dl tejjel felfőzünk. Melegen belekavarunk 10 dkg margarint, majd 15 dkg kókuszt. Hidegre tesszük, majd vizes kézzel golyókat formálunk, és mogyorót vagy diót nyomkodunk a közepébe. Kókuszreszelékbe hempergetjük. (30 dkg kókusz 1 adaghoz)