Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


HÓGOLYÓK

 

Hozzávalók: 20 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, 12 dkg porcukor, 1 csomag vaníliás cukor, 1 csipet só, 1 csapott teáskanál őrölt fahéj, 12 dkg lágy margarin vagy vaj, 3 tojás.

 

A lisztben elvegyítjük a sütőport és a többi hozzávaló felhasználásával tésztát készítünk. Az elkészült tésztát egy kivajazott csatos tortaformába öntjük és megsütjük, majd kihűtjük. Ha a tészta kihűlt egy keverőtálba morzsáljuk.

 

1 csomag vanília pudingport 2,5 dl tejjel felfőzünk, kihűtjük. Az elmorzsált tésztához hozzáadjuk a kihűlt pudingot, 1,5 dl almalevet valamint 1 csomag cukormáz marcipánport és fakanállal jól összedolgozzuk. Egy teáskanál segítségével mogyorónyi darabokat szedünk a masszából és golyókat formálunk belőle. Az elkészült golyókat darált dióban vagy őrölt mandulában megforgatjuk. Ízlés szerint porcukorral is megszórhatjuk.

 

 

KARAMELLÁS SZELET

 

Hozzávalók: 50 dkg liszt, 25 dkg margarin, 1,5 dl tej, késhegynyi szódapor

 

A hozzávalókat összegyúrjuk és négy lapot nyújtunk belőle és sütőlemezen megsütjük. Halványszínűre süssük, percek alatt elkészül.

 

Krém: 2 csomagkaramell puding, 8 evőkanál porcukor, 7,5 dl tej, 25 dkg margarin

 

A pudingot a tejjel felfőzzük és kihűtjük. A margarint a porcukorral habosra keverjük és a két krémet összeelegyítjük. A süteményt megtöltjük a krémmel, alufóliába csomagoljuk és egy éjszakára a hűtőbe tesszük. Tetejét megszórjuk vaníliás cukorral, vagy mázzal bevonjuk.

 

LAGZI LAJCSI

 

Hozzávalók: 3 evőkanál méz, 3 evőkanál kakaó, 3 tojás, 30 dkg porcukor, 8 dkg margarin, 60 dkg liszt.

 

A mézet, a kakaót, a tojást, a porcukrot és a margarint összedolgozzuk és gőz felett 5  percig keverjük. Hűlés után hozzáadunk 60 dkg lisztet és 4 lapot sütünk belőle.

 

Krém: 8 dl tejet és 2 csomag eper ízű pudingport felfőzünk. 4 dl tejet 1 csomag vaníliás pudingporral megfőzünk. 40 dkg margarint 40 dkg  porcukorral kikeverünk és 1/3 részét a vanília krémbe, 2/3 részét az eper ízű krémbe keverjük. A lapokat megtöltjük, a vanília krém kerül középre. Tetejét csokoládémázzal bevonjuk.

 

 

LAMBADA SZELET

 

Hozzávalók: 8 tojás, 25 dkg cukor, 8 evőkanál meleg víz, 25 dkg liszt, 1/2 cs. sütőpor.

 

8 tojássárgáját 25 dkg cukorral, 8 evőkanál meleg vízzel kikeverünk és hozzáadunk 25 dkg lisztet 1/2 csomag sütőport és a 8 tojás kemény habját. A massza egyik felét zsírozott tepsibe öntjük, a másik felébe 2 kanál kakaót kavarunk és rácsurgatjuk a tepsiben lévő masszára.

 

Krém: 20 dkg margarint 10 dkg porcukorral, 2 evőkanál rummal habosra keverünk. 1 csomag eper ízű pudingport 2 dl tejben megfőzünk, és ha kihűlt összekeverjük a margarinos krémmel. A hosszában kettévágott tésztát a krémmel megtöltjük a tetejét is bevonjuk vele.     

 

Máz: 10 dkg margarin, 2-3 evőkanál kakaó, 1 evőkanál feketekávé és 3 evőkanál porcukor. A tetejét kókuszreszelékkel megszórjuk.

 

MÉTERES

 

Hozzávalók: 4 tojás,26 dkg porcukor,10 evőkanál forró víz,7 evőkanál margarin, 26 dkg liszt, 3/4 csomag sütőpor, 2 evőkanál kakaó,1 evőkanál forró víz.                                                   

 

A tojássárgáját kikeverjük a porcukorral, majd apránként hozzáadjuk a 10 evőkanál forró vizet, margarint, lisztet, sütőport, s végül a tojások  kemény habját. Két részre osztjuk, az egyik felébe belekeverjük a kakaót és az 1 evőkanál forró vizet. Mindkét részt egy-egy  kikent, kilisztezett őzgerinc formában sütjük. Ha kihűlt ujjnyi vastag szeletekre vágjuk.

Krém: 2 dl tejet 1 csomag eper ízű pudingporral felfőzünk és kihűtünk. 25 dkg margarint, 20 dkg porcukorral habosra keverünk és  a két krémet összekeverjük. Összeállítása egy sárga tészta, krém, egy barna tészta krém.

 

Máz: 5 evőkanál kakaót, 5 evőkanál vízzel és 5 evőkanál cukorral sűrűre főzzük, végül 5 dkg margarint hozzáadunk. Másnap ferdén szeleteljük.

 

MIRINDA SZELET

 

Hozzávalók: 6 tojás, 6 evőkanál cukor, 4 evőkanál liszt, 2 evőkanál kakaó, 1 dl étolaj,1 csomag sütőpor.

 

A hozzávalókat összeelegyítjük és hozzáadjuk a 6 tojásfehérjéből felvert kemény habot.

 

Krém: 2 csomag túró, 25 dkg margarin, 25 dkg porcukor. A hozzávalókat jól kikeverjük és a tészta tetejére öntjük.

 

Tetejére: 7 dl mirinda narancs üdítőt, 2 csomag vaníliás pudingport és 15 dkg porcukrot felfőzünk és langyosan a töltelék tetejére kenjük. A süteményt ezt követően tálalásig lehetőleg hidegen tároljuk.

PAPAGÁJ TORTA

 

Hozzávalók: 30 dkg cukor, 30 dkg margarin, 4 tojás, 2,5 dl tejföl, 30 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, 1 csomag puncs ízű pudingpor, 2 evőkanál kakaó, 2 csomag vaníliás cukor.

 

A cukrot a margarinnal valamint a tojásokkal habosra keverjük. Hozzáadjuk a tejfölt, a lisztet és a sütőport. A tésztát három részre osztjuk. Az egyik részhez hozzákeverjük a puncs ízű pudingport. A másik részhez hozzákeverjük a kakaót. A harmadik részhez a vaníliás cukrot. Kikent, lisztezett tepsibe a tésztákat felváltva kanalanként rakjuk bele.  Lassú tűznél sütjük.

 

Máz: 2 citrom levéhez annyi porcukrot adunk amennyit felvesz, ezt habosra keverjük.

 

 

PUDINGOS

 

Hozzávalók: 8 tojás, 25 dkg cukor, 5 csomag pudingpor, 1 evőkanál liszt, 1/2 csomag  sütőpor.                     

 

A tojásfehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot, majd beletesszük a tojássárgáját, a pudingport, a lisztet és a sütőport.

 

Krém: 6 tojássárgáját 4 evőkanál liszttel,0,5 liter tejjel,1 csomag vaníliás cukorral felfőzünk és kihűtünk. 25 dkg margarint 20 dkg porcukorral habosra keverünk és a  két krémet  összeelegyítjük.

 

Máz: 6 tojáshabját 18 kanál cukorral gőz felett felverjük. Reszelt csokoládéval díszíthetjük.

 

 

REPÜLÖ KRÉMES

 

Hozzávalók: 25 dkg liszt, 7 dkg margarin, 1 tojás, 1 mokkáskanál szalagáré, 2 evőkanál cukor, 1 csomag vaníliás cukor, kevés tej.

 

A lisztet a szalagáréval, a cukorral, a vaníliás cukorral összekeverjük, majd eldolgozzuk benne a lisztet. Hozzáadjuk a tojást és kevés tejjel rugalmas tésztává gyúrjuk. Három lapba kisütjük, szép világosra.

 

Krém: vaníliás pudingporból főzünk vagy 2 csomag Aranka vaníliás krémporból kikeverjük a krémet. Majd hozzáadunk 2 kanál cukor és 5 dkg margarin habos keverékét. Csokoládékrém: 0,5 liter tejet 5 evőkanál liszttel,2 evőkanál kakaóval felfőzzük és kihűtjük. 25 dkg margarint 25 dkg porcukorral habosra keverünk és a két krémet összeelegyítjük.

Összeállítás: lap – csokoládékrém – lap – vaníliakrém - lap

 

 

 

VATTA SÜTEMÉNY

 

Hozzávalók: 6 tojás, 21dkg cukor, 1 késhegynyi sütőpor, 4 csomag puding (vanília,  csokoládé, puncs, karamell)

 

A tojásfehérjét 21 dkg cukorral gőz felett kemény habbá verjük. A gőzről levéve hozzáadjuk a tojássárgákat, sütőport és egyenként  a pudingokat. Kikent, lisztezett tepsibe töltjük, sütjük.

 

Krém: 3 tojássárgáját 25 dkg margarinnal, 20 dkg porcukorral kikeverjük, hozzáadunk 0,5 dl rumot(vagy valamilyen kivonatot)

 

Hab: 3 tojásfehérjét 18 dkg porcukorral gőz felett kemény habbá verjük. Tetejét csokoládéreszelékkel díszíthetjük.